Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 21:40 - АЕЦ - защо постоянно ни лъжат за тази централа? Не може ли някой да излезе и да сподели, какво точно ще спечелим и какво ще загубим?
Автор: izmamnipolitici Категория: Политика   
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.02.2013 21:41


 Представете си, че сте член на много членно семейство, да речем от 20 души. Един ден най-старият от къщата става и казва, че трябва да се копае градината, която е на 10 километра от къщата и понеже няма превоз до там ще се ходи пеш и пеш ще се прибира.  Не е ли нормално поне половината от членовете на това семейство, вклю"чително и вие да попитате най-старият в къщата (старейшината) за какво трябва да се копае градината? Не е ли нормално да се обсъди с всички и пр. Тогава Старейшината подлага на гласуване решението си от всички членове. Да, но в семейството няма нито един земеделец и никой не е в час, кво става и как се копае и дали има сметка. По-възрастните в семейството разказват на останалите, че се раждат домати в градината, лук, маруля, репички, картофи и т.н. Импулсивно по-младите скачат и си казват, супер, ще пестим пари и няма да имам еразход за мезе и картофки за бирата! Тези на средна възраст казват, че няма сметка, защото загубеното време в копаене на градината и разходите по нея не са възвращаеми и в крайна сметка, че са на загуба от градината. По-старите пък си казват - ние по цял ден си киснем в къщи, защо пък да не киснем на градината, че да изкараме нещо от нея?
 Така до консенсос не може да се стигне. Всеки си гкеда интереса и на никой не му дреме за другия и за интересите му. Обаче пък има една приказка - За лудо работи, за лудо не стой!
 Според вас, дали ще копаят градината многочленното семейство? Аз мисля, че не, защото в крайна сметка всеки ще трябва да поеме отговорност за решението си, а на никой не му се иска да поема отговорности! Именно за това, и тези, които смятат, че има сметка, ще кажат в последствие, че са се объркали и че наистина не виждали сметка, но просто така са се подвели по останалите.
 Може пък да я копаят ! Ако има някой член от смейството с гръмогласен глас и не дава думата на никой друг, а пък лично той смята, че без градина човечеството ще загине, та камо ли те. Кой ще смее да опонира след такива закани и то чути не от къде да е, а от радиото и телевизията - най-големите маниполатори в световен мащаб. 

 С една дума, или ще се копае или няма, ама на нас не ни стиска да вземем решение. Все чакаме някой друг да го направи!



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: izmamnipolitici
Категория: Политика
Прочетен: 22489
Постинги: 11
Коментари: 8
Гласове: 2
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930